19.10.09

Amisok a design héten

Több kiállításon is szerepeltek iskolánk diákjai a budapesti design héten:

Képviseltük magunkat számos plakáttal és formatervezéssel a megyitó kiállításon, melynek címe: VERSENYBEN. (október 2. péntek)

"A Design Központ kiállítása válogatást mutat be magyar tervezők közreműködésével létrejött, a nemzetközi színtéren sikeresen helytálló termékekből.
Megtalálható köztük világszabadalommal védett és világszerte ismert termék, nagy múltú hazai vállalat, amely saját profiljában piacvezető pozíciót ért el, vállalkozó szellemű fiatal designer, aki kreativitását multinacionális cégeknél kamatoztatja csakúgy, mint pályára készülő fiatalok, akik máris sikerrel szerepelnek rangos, nemzetközi szakmai versenyeken.
Megannyi meggyőző és vonzó bizonyítéka annak, hogy a magyar tervezők tudása, kreativitása versenyképes!"


Szombaton, délben, pedig az AMI design című kiállítás megnyitóján iskolánk kiemelkedő diákmunkái mellett a Museion Galériában borozgathattunk.
"A Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézete (AMI) célja az építészet, a formatervezés és a tervezőgrafika terén felmutatni és felkutatni a vizuális kultúra progresszív lehetőségeit, valamint a tervezés és a prezentáció hatékony módjait. Az AMI a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióval együttműködve, annak budapesti galériájában a soproni eredményeket mutatja be. A kiállított munkák között díjazottak is találhatók, mint például Lukácsi Anita posztere, illetve Pálos Andrea és Rakonczay Gábor az Atlanti-óceánt átszelő hajója."


Hétfőn pedig a Magyar Formatervezési díj kiállításán szerepelt több hallgatónk:
Nagy Krisztina: Pilop, Játékos eszközkészlet diszlexiás gyermekeknek (Magyar Formatervezési díj, Diákmunka),
Kovács György: Bőrkesztyű csomagolás és arculat (Az Okatatási és Kultúrális Minisztérium Felsőoktatási Szakállamtitkárságának Különdíja),
Ágotai György: Calla Project, Poceláncsészék és csomagolásuk (Kiállított művek),
Koros Péter: Hideglégbefúvásos installáció (Kiállított művek).

Továbbá az Iparművészeti Múzeum csarnokában kiemelt helyen szerepelt a gála 30. évfordulóját hirdető plakátsorozat, mely az MKE, a MOME és a Nyugat-Magyarországi Egyetem hallgatóinak 30 plakátja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése